perjantai 20. marraskuuta 2015

5. ENE-dieettipäivä

Minulle sanottiin ennen dieettiä, että ensimmäinen viikko on vaikein. Koen kuitenkin, että viikko on ollut helppo. Kun noudattaa dieettiohjeita, niin ei tarvitse miettiä kiusauksia, koska niille ei ole sijaa tässä ruokavaliossa. Toivottavasti seuraavat viikotkin menevät yhtä helposti.

Kun sanon, että on ollut helppoa, ei se tarkoita, etteikö olisi usein nälkä tai etteikö energiataso olisi normaalia alhaisempi. Sen tunteen kanssa oppii elämään. Ja kun juo aterioiden välissä, niin se lievittää nälän tunnetta.

Muutamia kikkoja, joita olen jo tässä vaiheessa ottanut käyttöön:
Juomiset kannattaa pitää monipuolisina, jotta juominen ei ala yököttää. Minua alkoi vesi, sitruunavesi ja tee yököttää jo toisena päivänä, niinpä laajensin repertuaaria. Nyt juon makuvichyjä (suolattomia) ja Fun light-mehuja (joiden kannattaja en todellakaan ole).Lisäksi tein Fun light-mehusta kerta-annoshyytelöitä ja syön pieniä annoksia aina silloin, kun mieli tekee. Tässä tilanteessa ne ovat yllättävän hyvän makuisia. Tein Nutrilett-pirtelöstäkin hyytelöitä ja kyseinen annos tuntuu jättimäiseltä! Ja siinä menee aika kauan aikaa, kun sen lusikoi.

Olen "syönynyt" 6 kertaa päivässä. Kahdella aterialla pirtelöä, kahdella keittoa ja kasvis/salaattiannoksen olen jakanut niin ikään kahteen osaan ja se on mielestäni sopivan kokoinen kerta-annos. Siis n. 200 g sallittua salaattia/kaalia/vihanneksia, 50g vähemmän käytettäviä kasviksia/vihanneksia ja n. 10g proteiinia. Salaatin sekaan laitan kummallakin kerralla teelusikallisen rypsiöljyä ja tilkan viinietikkaa mausteeksi. Hyvin maistuu ainakin vielä!

Eilen aloitin varovaisen liikunnan. Vähän kuntopyörää ja vähän käsipainoilua/kahvakuulailua. Pyrin 3x/vko tekemään kyseisen jumpan, jottei dieetti vie vähäisiäkin lihaksia pois. Toivon jumppailun auttavan myös leikkauksesta toipumiseen. Tämän päivän paino on muuten 128 kg. Eilen ja yöllä tuntui nestettä poistuvan kehosta tavallista enemmän, johtuikohan kaalista.

Ilmeisesti dieetti toimii, koska hengitykseni on alkanut tuoksahtaa erikoiselta, kuten ravitsemusterapeutti varoittikin. Siispä pala rasva, pala!



sunnuntai 15. marraskuuta 2015

ENE-dieetin aattona

Huomenna se sitten alkaa. Olen valmistautunut Nutrilettien ja "sallittujen" ruoka-aineiden kanssa neljän viikon eneilyyn. Tarkoitus on nauttia pieniä annoksia usein. Nutrileteistä tulee 5 ateriaa ja sallitut ruoka-aineet olen ajatellut jakaa vielä kahdeksi eri ateriaksi. Katsotaan sitten, tuntuuko ajatus hyvältä käytännössä. Ajattelin vain, että kun syö vähän ja usein, niin ei tulisi mitään ylitsepääsemättömiä syömishimoja. Juotaviksi olen ajatellut käyttää sitruunavettä, suolattomia vichyjä, teetä ja kohtuudella kahvia.

Hyvillä mielin eteenpäin!