maanantai 14. maaliskuuta 2016

Kolme kuukautta leikkauksesta

Olin vastikään "kolmen kuukauden kontrollissa" ravitsemusterapeutin vastaanotolla. Oleminen ja eläminen alkaa tasaantua. Olin etukäteen lähettänyt kolmen päivän ruokapäiväkirjan ja terapeutti oli sen pohjalta tehnyt laskelman ravintoaineiden saannistani. Koska tapanani on tehdä kaikki ruuat ja leipomukset itse alusta loppuun, niin ravintoainelaskelmat eivät ole ihan eksaktit - suuntaa antavat joka tapauksessa. Syömisistäni ja juomisistani saattoi todeta, että mm. juon ehkä liian vähän vielä, proteiinin saantia on syytä lisätä ja energiaa en saa ainakaan liikaa (mielestäni erinomainen uutinen!). Päivittäinen energiansaantini on nimittäin 1000 kcal:n tietämillä(n. 200 kcal virhemarginaali). Myös eri päivinä syömisessä ja juomisessa on aika isoja eroja. Mitään suurta virhettä ruokavaliossani ei ole. Päätin kuitenkin lisätä päivittäistä proteiinin saantia ihan proteiinivalmisteella. Käytän sellaista muutenkin niinä päivinä, kun kuntoilen.

Olen jo kokeillut monenlaisia ruokia ja ruoka-aineita ja vaikka makeanhimo/syömishimo välillä iskeekin, niin se menee pian ohi, kun ajattelen, millainen olo sokerista, kovin rasvaisesta tai hiilihydraattipitoisesta ruuasta tulee. Ei nimittäin mikään hyvä olo. Herkut toimivat vähän niinkuin antabus juopolla: kun syö "väärin", niin tulee huono olo. Niinpä kannattaa huonoa oloa vältellä ja jättää sokerit ynnä muut herkut syömättä. Olen varsin tyytyväinen tällaiseen ominaisuuteen. Kokeilin viime viikolla vähäsokerista pullaa. Laitoin vain pikkuriikkisen sokeria, jotta taikina nousee ja loput makeudesta Canderelia. Hyvää pullaa tuli! Rasvana käytin rypsimargariinia.

Kuntoilussa olen päässyt hyvään vauhtiin. Takana on siis jo reilut kaksi kuukautta voimaharjoittelua 3-4 kertaa viikossa. Tuloksia on alkanut näkymään: voima on lisääntynyt, keho muokkautunut ja kaikenlainen jaksaminen on lisääntynyt. Olen kuin eri ihminen. Energiaa on touhuta monenmoista, mikä aiemmin tuotti ongelmia jaksamisen kanssa. Viime aikoina olen ehkä liikaakin rasittanut esimerkiksi selkää ja polvia, oireista päätellen, mutta koitan venytellä ja hieroa milloin magnesiumvoidetta, milloin kipuvoiteita kipeisiin kehonosiin.

Tällä hetkellä paino on 108,7 kg. Kokonaispudotusta on jo peräti reilut 36 kg. Melkolailla kaiken vaatetuksen on päässyt jo uusimaan. Viime kesäiset vaatteet ovat melkoisia säkkejä. Pidän siitäkin, että kasvoni ovat kaventuneet ja turvonnut naamataulu on historiaa. Keväisin mielin eteenpäin ja kiitollisena tästä "uudesta elämästä."

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti